Det blev fredag...

Et rumskib…

…er landet hjemme i min stue. Min mors Pfaff symaskine som er 30 år gammel strejker. Jeg har siden lånt tre andre symaskiner rundt omkring hos familie og venner. Alle tre har været i stykker, så jeg har gang på gang måtte opgive mine projekter, lige som jeg har slæbt det hele frem, klippet stoffet, klar parat start og så har maskinerne ikke virket. Det har givet mig et særlig anstrengt forhold til symaskiner.


Jeg har tidligere købt symaskine til 1200 kr. i Bilka, det kan ikke anbefales. De holder ikke og det tager let 5-6 uger for at få den til reparation, og virker den så stadigvæk ikke, kan man sende den ind igen og vente en gang til. For man kan selvfølgelig ikke ringe til det firma som reparere maskinen. Og salgsmedarbejderen på 18 år som står i kundeinfo og stortset aldrig har rørt en symaskine er ikke til meget hjælp i den sitiuation, så derfor drønede jeg lige i stof2000 i Odense. De har en mand som har et værksted som reparere den slag mekanik. Ville høre om min mors gamle Pfaff var værd at få lavet. En ny kan købes for 4400 kr. og det kostede 1000 kr. at få den lavet. Har tidligere fået den lavet for 800 kr. Så hvor meget skal man blive ved med at kaste i den. Det er lidt som en gammel bil ik? Nå!…nu har jeg lige fået lavet den for xxxx kr….. så får man den lavet igen og igen og igen og igen til man har brugt hvad man kunne ligge i udbetaling til en ny bil.


Jeg syntes ikke lige jeg var klar til at bruge hverken 4000 kr. eller 5000 kr. lige inden jul, så jeg kiggede på brugte maskiner. Jeg var mest opsat på en Pfaff igen, da jeg kender maskinen og den ligner sig selv, selv efter 30 år, utroligt ik? Nå, men jeg blev introduceret i symaskinernes verden og blev meget klogere på mærker og hvad de kunne osv. Kunne godt se at Husqvarna er lysår fremme i forhold til Pfaff, selv den nye model havde ikke de samme funktioner som en gammel Husqvarna, derfor faldt valget på… ja hold fast! En sveske fra 1983 til 2500 kr med garanti og ombytningsret til større maskine inden for et år, men fuld tilbage købspris, altså 2500 kr. Så der er altid mulighed for at bytte den og ligge et par tusinde ekstra og få en nyere brugt inden for et år, og det kan man så gøre over et par år til min kan købe en helt ny hvis man vil. Det havde han flere kunder der havde gjort. Smart!


Min mand siger det ligner et rumskib og jo, den er da noget stor men den syer som en drøm. Og larmer ikke som min mors gamle Pfaff og brugsansvisningen…. den er helt retro at se på. Vi er allerede blevet bedste venner… 

FRAU WEBER ER FLYTTET…. LÆS MED HER

    

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det blev fredag...