Philips juicer hr1871...

At bo og flytte langt væk fra familien…

I dag vil jeg fortælle om, hvordan vi har oplevet, at bo og flytte langt væk fra familien og vennekredsen, måske kan du bruge nogle af de ting vi har gjort eller måske står du i en situation, hvor du overvejer hvorvidt du skal flytte langt væk fra familien.

flytte

For 7 år siden flyttede vi fra Nordsjælland til Fyn.

Min mand er født på Fyn og har noget familie her på Fyn. Men hans forældre og bror samt hele min familie bor på i Nordsjælland og København.

Derfor flyttede vi…

Vi flyttede oprindeligt, fordi min mand fik tilbud job på Fyn og fordi boligmarked på det tidspunkt, var på kogepunktet rent prismæssigt i Nordsjælland. Jeg arbejde på det tidspunkt i finansbranchen og kunne pendle tur/retur Sjælland/Fyn.

Det gjorde jeg i nogle år indtil vi fik William. Så hang det ikke længere sammen at vi begge var væk fra hjemmet 60 timer om ugen.

 

Vores behov ændrede sig…

Vores liv ændrede sig og vores behov ændrede sig den dag vi blev forældre. Fra at være os selv, med vores personlig frihed intakt og med et mindre behov, for at have vores nærmest familien omkring os, ændrede det sig stille og roligt til at blive et savn.

At være tæt med den nærmeste familie, men også have mulighed for at modtage den hjælp, de stod parat til at yde os som nybagte forældre fx. de William havde kolik. Og efterfølgende når vi har stået i en kneben situation under sygedom eller har savnet friheden til at være kærestepar for en aften, uden at skulle køre flere hundrede kilomester for at på passet vores søn eller hyre en barnepige.

Det savner vi…

 

Alternative løsninger…

Da vi blev forældre afsøgte vi flere forskellige muligheder, for at få vores familieliv til at hænge sammen. Vi gjorde os tanker om at få en aupair, men vi valgte den løsningen fra og fandt en fast tilknyttet barnepige i stedet.

Under sygdom har vi jongleret det rundt med barnsyg, og så har min  svigermor trådt til og rejst til Fyn nogle dage.

Vi har minimum en gang om måneden, kørt den lange vej for at besøge familien, for at få et tæt sammenhold som familie men også for, at vores søn fik et nært forhold til sine bedsteforældre, da det har været vigtigt for os at han får det.

 

Det er svært at holde fast på vennekredsen…

En af de ting vi har måtte sande over de sidste 7 år er…. Et er når man vælger at flytte til en anden landsdel, men når man så også topper den med at blive forældre, så begynder det at blive utrolig svært at holde fast på den gamle vennekreds.

Nogle venskaber flyder ud, man vokser fra hinanden og livet tager en i hver sin retning. Jo, vi har helt klart mistet venner hver i sær og som par.

 

At starte fra scratch…

En anden ting, der har været svært har været, at få opbygget et nyt netværk og skabe et nyt fundament og en vennekreds af tætte venskaber både hver i sær, men også som par. At skulle starte helt fra scratch… Det tager tid… Nok længere tid end jeg havde forventet.

Og der handler det virkelig om at komme på banen. Der kommer ikke nogle og banker på ens dør. Man skal selv være imødekommende, arrangerende og se muligheder i selv de mindste ting.

At se de muligheder der er…

Jeg var ikke desperat, men alle har brug for en netværk i sin hverdag. Nogle man kan spejle sig i, fortælle når det går godt og mindre godt både den ene vej, men også den anden vej osv.

Når jeg tænker tilbage har jeg flere gange skulle ud af min komfortzone. Nogle af de tiltage jeg har gjort, havde jeg nok ikke gjort, hvis jeg havde boet i de vante rammer, hvor jeg er vokset op og har familie og vennekreds.

Nogle af de ting jeg gjorde:

  • Da jeg var sygemeldt under min graviditet med bækkenløsning, satte jeg en seddel op ved jordmoderen. Jeg fortalte kort at jeg var hjemme og sygemeldt og hvis der var andre som også var det, og ville mødes til en kop kaffe, så kunne de ringe. (Den fik jeg respons på og det gav faktisk et venskab, hvor vi ses hele familien, mænd inkl.)

 

  • Jeg blev også tilbudt at være med i et projekt under min graviditet af min jordmoder. Igen tænkte jeg why not. Der mødte jeg en gruppe rigtig søde kvinder og af den gruppe, ses jeg den dag i dag stadigvæk med en af kvinderne og af og til også med familien.

 

  • Min mand havde i forbindelse med en forening kontakt til en mand og vi inviterede ham og hans kone til kaffe. Hun anbefalede mig at kontakte Maj Wismann, som på det tidspunkt havde kvindegrupper. Ikke fordi jeg trængte til at gå i kvindegruppe, men jeg greb chancen for at møde andre kvinder i nærområdet. Det endte med at jeg var i kvindegruppe en gang, så faldt Maj og jeg så godt i snak, at det lynhurtigt udviklede sig til et tæt venskab, og igen ses vi også med vores familier sammen.

 

Det bedste råd jeg kan give er at tænke i muligheder. Man ved aldrig hvor i hvilken relation man finder nye venskaber og muligheder.

Når det kommer til alt…

Vi har i dag et fint fungerende liv på Fyn. Vi har gennem tiden fundet løsninger på de problemer vi er stødt på og vi har fået opbygget nogle gode venskaber, men alligevel er det ingen hemmelighed, at vi har besluttet, at vi skal tilbage hvor vi kom fra. Vi savner vores familie i nærheden og gode gamle venner.

Det er vigtigt for os, at vi er der hvor vi skal være, når William skal starte i skole i 2015. Så vi har en tidsramme vi arbejder indenfor og så må vi se hvordan og hvornår vi flytter retur.

Har du prøvet at flytte langt væk fra familien?

Med eller uden børn?

Har du nogle gode råd du kan give videre?

Jeg vil blive mere end glad, hvis du vil dele ud nede i kommentarfeltet, tak 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Philips juicer hr1871...