At bo og flytte langt væk fra familien...

Inspiration til madpakken?

Mangler du inspiration til madpakken?

Jeg har tit haft dårlig samvittighed og ikke mindst tit mistet gejsten på, at smøre madpakker. Hjemme hos os, er det lige nu kun William der har madpakker med. 3 stk. En til frugt, en til frokost og en til eftermiddag.

 MADKASSEN

Da jeg startede med at smører madpakker for snart 2 år siden, startede jeg ud med de traditionelle rugbrødsmadder. Efter en rum tid, syntes jeg selv, at det var både dødsygt og uinspirerende at smører. Der kom også en masse mad med retur, så jeg begyndte at se mig om efter inspiration, til at lave en anderledes madpakke.

Det skal siges at min søn, som udgangspunkt meget kræsen, men jeg prøvede, at lave nogle af de ting, som jeg vidste at han kunne lide.

Overraskende var tilbagemeldingen ikke positiv. Jeg må ærligt indrømme, at det kom noget bag på mig. For jeg syntes selv, at madpakkerne var… efter min smag… mere lækre, end de traditionelle rugbrødsmadder.

 

Så hvad handlede det så om?

Hvad jeg ikke havde tænkt på var, børn i den alder elsker alt der er genkendeligt. De elsker rutiner, at ting er som de plejer at være, også madpakken.

Så det handlede mere om mine egne tanker. At jeg syntes, at madpakken var kedelig både at smører, men også, at skulle spise.

Min søn elskede den…

Men hvorfor kom der så mad med retur?

Fordi han er rigtig god til at mærke efter sine egne behov. I nogle perioder har han mere behov for mere mad end andre. Det regulere han selv.

Jeg har lagt mærke til, at i de perioder, hvor han tager nogle udviklingsmæssige hop både fysisk og psykisk, spiser han mere, så jeg geare madpakken lidt op og ned i forskellige perioder.

Jeg er ikke i tvivl om, at når han bliver lidt ældre, er han klar til, at jeg ændre sammensætningen i madpakken.

 

Madpakken lige nu…

Så hans madpakke er 1 æble og måske en gulerod til formiddag. 4 halve med rugbrød og det helt sædvanlige pålæg (jeg skifter kun med en slags pålæg på en af madderne), men ellers får han det samme hver dag.

Til eftermiddag skejer “jeg” mere ud. Der får han en fast klapsammen med rugbrød og i meget sjældne tilfælde et pølsehorn og så får han alt med fra rosiner, tørret frugt, fignestænger, kanelknækbrød, Ostehaps, Ostedips.

 

Inspiration til madpakken…

Men i skal ikke snydes for at få lidt inspiration til madpakken :-)…

Måske mangler i selv inspiration til madpakken eller måske har i større børn som er begyndt at syntes at de 4 halve med rugbrød er kedelig.

Lige om lidt, skal jeg igen have madpakke med. Og det er ingen hemmelighed, at jeg ikke har lyst til, at spise rugbrød til frokost hver dag.

Derfor har jeg søgt ny inspiration i forskellige kogebøger. Jeg har kigget i de kogebøger jeg har i forvejen, for mange retter kan sagtens laves om til frokost.

Den inspiration jeg har fået til de næste uger..

 • pitabrød
 • Wraps (med dressing ved siden af)

Man kan både lave en salat med en wraps og pitabrød ved siden af eller fylde dem op hjemmefra.

Fyld:

 • Laks + salat.
 • Friskost + salat
 • Skinke (strimler eller skiver) + salat.
 • Kylling (strimler eller skiver) + salat.
 • En rest af kødsovs + salat.
 • Frikadeller + salat.
 • Humus + salat.
 • Avokado + salat.
 • Kogte cous cous eller bulgur + salat.
 • Falafel + salat.

Tip 1: Lad vær med at blande salaten, når du har skåret den ud. Hvis du gemmer den i poser hver for sig, kan den holde sig frisk de 5 dage på ugen, hvor du skal bruge den til madpakker.

Tip 2: Køb et bærger cremefraiche og bland din egen dressing med salt & peber, som grundsten og byg så selv videre på dressingen med…

 • Ketchup.
 • Krydderurter.
 • Hvidløg.
 • Karry.
 • Paprika.
 • Chilli.

Kun fantasien sætter grænser…

Kig i dine egne kogebøger i dag. Kan du finde 5 lækre nye muligheder til en anderledes madpakke?Gerne nogle hvor du skal bruge mange af de samme ingredienser, så du ikke skal købe en masse forskellige ingredienser eller smide en masse mad ud, fordi at du ikke får det brugt.

Er der noget som kunne være let at forberede dagen før, men som også er lækkert dagen efter, når du pakker madpakken op. For det er nemlig rigtig vigtigt, ellers bliver man let fristet til at købe noget den dag eller helt give op overfor at smører/lave madpakke og købe færdigmad hver dag.

Jeg kan anbefale dig at kigge efter alternativer til den traditionelle madkasse her. De har mange muligheder, hvor man også har mulighed for at holde maden kold på en varm sommerdag eller dele maden op, så det ikke ligger samlet og suger væske fra hinanden og bliver ulækkert.

Jeg har selv madkassen Quaddie Slimline, med rumopdeling og drikkedunk, som jeg bruger som køleindlæg.

Trænger du til helt ny inspiration udover det du finde kan finde i dine egen kogebøger giver jeg her et par bud…

(Jeg har så vidt muligt linket til e-bøger, så du kan komme i gang i med at blive inspireret allerede i dag)

Og så min all time favorite…..Kram i madkassen af Sif Orellana.

Jeg er kæmpe fan af hendes bøger. Jeg elsker, at bøgerne er fyldt med inspiration til andet end at lave mad, så som lege og aktiviteter.

Der er ikke kun inspiration og opskrifter til madkassen, jeg har brugt flere af hendes opskrifter fra bogen Kram i madkassen til aftensmad.

Her hjemme er vi er helt vilde med hendes opskrift på fx. pitabrød. Så meget at vi aldrig kan spise færdigkøbte pitabrød længere. De er hurtige og lette af lave:-) Og kan fryses til en anden dag eller til madpakken.

Vind…

Vil du vinde Sif Orellanas bog, Kram i madkassen kan du deltage ved at…

madpakke

 1. Like min facebook side her
 2. Giv i kommentarfeltet på blogindlægget dit bedste råd eller inspiration til en madpakke.

Jeg trækker en heldig vinder søndag d. 2 februar 2014 kl. 19.00.

Vinderen er fundet! Tillykke til Monica Friggé.

var uri = ‘http://impdk.tradedoubler.com/imp?type(img)g(21361604)a(2299556)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

8 kommentarer

 • Monica Figgé Jensen

  Jeg vandt 😀 Jeg glæder mig så meget til at læse bogen og komme i gang med alle opskrifterne 🙂 Så håber jeg bare at børnene bliver lige så glade for det som jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • claudia

   Jeg håber du bliver for den, bogen er helt fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesette

  Spændende 😀 Det vil vi gerne vinde. Små bidder frugt der er formet som en stjerne, et hjerte eller lign. hitter her.
  Ellers små pølsehorn, en lille pirog eller andet i den dur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhh.. Det ville være så skønt med noget inspiration til madpakkerne.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Put evt. dressing i en bøtte for sig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej!

  Min råd til en madpakke er, at den skal være lækker, sund og nærende samtidig. Altså noget frugt (vindruer, tomater, æble eller en banan) og måske nogle gulerødder? Groft brød og vand til det hele. Sådan ser min madpakke ud, og jeg bliver meget sjælendt sulten igen. Derudover er det med en god fornemmelse, at når jeg kommer halv fire, at jeg lige at tager et par kiks eller andet “usundt”, da jeg kun har spist sundt i skolen. 🙂
  God mandag til dig.

  Hilsen Laura
  laurajensen19@live.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • claudia

   Jeg elsker også en madpakker med lidt af hvert, så man både får frugt& grønt 🙂

   Det er også derfor jeg er vild med madkasser med mange forskellige rum, som man kan fylde op med lækkerier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Figgé Jensen

  Mit bedste råd er at få børnene med til at lave madpakkerne hver gang, fordi deres ønsker kan ændre sig fra dag til dag og jeg syntes også, at det er godt, at de bliver inddraget tidligt, så de på et senere tidspunkt også selv kan stå for madpakken. Det inddrager dem mere i familien og opgaverne og det er hyggeligt, selv med de små 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At bo og flytte langt væk fra familien...