Inspiration til madpakken?

De bedste boller

Ryd ud i skabene og lav de bedste boller.

boller

For noget tid siden delte min veninde en fantastisk opskrift på de bedste boller.

Ikke nok med at de smager helt fantastisk, så får du også ryddet ud i skabene af melarter, gryn, nødder, kerner osv. Du bestemmer faktisk helt selv hvad dine boller skal smage af. Jeg elsker idéen med at man får tømt skabene ud for alverdens ting, så man ikke ender med at smide det ud eller have alt muligt af lidt af hvert i skabene.

Den anden helt i min optik fantastiske ting er at man ikke skal have dej under neglene 🙂 Jeg hader dej under neglene! Man får heller ikke mel ud over hele bordet og i alle krogene af køkkenbordpladen.

Dejen skal koldhæve, hvilket vil sige at den skal røres sammen og stilles i køleskabet i minimum 1 time. Men den kan faktisk stå i meget længere tid, så hvis du fx. laver den dagen før (om aften) kan du bage bollerne om morgenen eller vente til du kommer hjem og få lune boller til eftermiddag.

Det er perfekt til en travl hverdag, hvis man er træt af købebrød, men ikke syntes at man har tiden at stå i køkkenet i længere tid for at bage. Jeg er 5-6minutter om at banke dejen sammen! På under 10 min. er der lagt dej sammen og ryddet op i køkkenet. Det bliver ikke nemmere at lave hjemmebag.

Helt ærligt, jeg kan faktisk ikke komme i tanke om en dårlig ting ved denne opskrift, og derfor vil jeg så gerne dele den med dig.

Du skal bruge:

  • 1/2 pakke gær.
  • 1/2 l. vand.
  • 1 tsk. groft salt.
  • Mel (efter du har freeestylet!)
  • En håndmixer med dejkroge.

Og så er det her du freestyler for resten 🙂

Du kan komme havregryn, nødder, kerner, frø whatever i.

Jeg plejer at smide kerner, havdregryn og grahamsmel i for at få nogle grove og meget mættende boller.  Når jeg har rørt gryn, frø osv. i hælder jeg mel i for resten og det kan være hvedemel eller speltmel.

Dejen skal være meget klæ, dvs. at den overhovedet ikke, skal så meget som minde om alm. dej, som man ruller ud på bordret. Så er der nemlig kommet for meget mel i tilsidst og så kan du ikke arbejde med dejen bagefter.

boller3

Når du har rørt det hele sammen med håndmixeren med dejkrogene sætter du dejen på køl, til du skal bruge den. Husk at komme husholdningsfilm over, så dejen ikke tager smag af andre madvarer i køleskabet.

Når dejen så har hævet i minimum 3 timer tager du den ud og tænder for ovnen på 200 grader.

Så tager du et glas med vand og en spiseske frem og sætter spiseskeen op i glasset med vand.

Frem med bagepladen og bagepapir på.

Så tager du en ordentlig klat dej og kaster på pladen til du har fyldt pladen op. Der er til alt mellem 9 og 12 boller afhængigt, hvor store klatter dej du ligger på pladen.

Husk at dryp skeen i vand, hver gang at du har taget en klat dej op på bagepladen eller vil dejen ikke slippe og så bliver det noget rigtig øv, så skal du have fungerne i dejen og så er vi tilbage med det der med dej under neglene 🙂

Så snart at du er færdig kan du smide boller ind i ovnen. Jeg venter ikke selv til ovnen er helt varm.

boller2

Så skal de bare stå og hygge sig på 200 grader varmluft i 20-25 min. eller til du syntes at de er gyldne og færdige.

p.s. Og så er bollerne kan bollerne også smides i fryseren til senere brug.

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til madpakken?