Puky løbecykel - Den bedste løbecykel...

Opskrift: Orangechokolade kage med nødder

For 20 år siden fik jeg fingrene i en opskrift på en Orange Chokoladekage. Opskriften er sådan en jeg har stående på en A4 side,  fyldt med pletter af fedt og kakao. Efter at jeg har bagt den så mange gange over de sidste 20 år, sådan med et par års pauser.

Men så finder jeg den frem igen. Og derfor er opskriften også  udgivet her på bloggen for 6 år siden, men jeg syntes godt at den kan genoplives, da det til dato den bedste Orange chokoladekage opskrift jeg er stødt på.

Den er let og billig at bage. Hvis du bager bare en gang i mellem har du helt sikkert de fleste ingredienser i dine køkkenskabe.

Den er lidt klæ og det kan jeg godt li’ ved den. Og så bliver nødderne ovenpå kagen lækre sprøde af at blive bagt og får en helt særlig lækker smag.

 

Orange chokoladekage

 

Jeg har selv ændret lidt i opskriften, så den passer til hvad jeg syntes der smager bedst.

Husk at tjek med en tændstik i midten af kagen. Måske skal kagen have lidt længere. Det afhænger nemlig lidt af ens ovn. Ovne varmer nemlig forskelligt, så nogle gange skal den have lidt mere eller mindre (for det meste mere tid) end jeg har skrevet, så kagen ikke er helt flydende indeni.

OPSKRIFT ORANGE CHOKOLADEKAGE:

240 gr. neutral olie.
450 gr. sukker
4 æg
350 gr. mel
75 gr. kakaopulver
2 stk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl. mælk
1 dl. kogende vand
Reven skal af 2 økoappelsiner + saften af den den ENE økoappelsin.
1 kop grofthakkede hasselnødder (Jeg blender mine nødder, men det skal ikke blive til nøddemel).
 
Neutral olie røres med sukker og æg.
Tilsæt så mel, vanillesukker, bagepulver, kakao og mælk røres, saft og skal af økoappelsin tilsættes og tilsidst kogende vand.
 
Det hele kommes i en bageform. (Jeg bruger 20×30 cm).
Nødderne hældes over kagen og så i ovnen med kagen i 45 min på 175 grader.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Puky løbecykel - Den bedste løbecykel...