Opskrift: Orangechokolade kage med nødder

Derfor fik min søn på 7 år en mobiltelefon

Børn og mobiltelefoni

Der gik selvfølgelig ikke længe fra W startede i skole til han plagede om en mobiltelefon. Hvis jeg skal være ærlig gik jeg bare og ventede på det. Jeg havde set at flere havde mobiltelefoner i hans klasse.

Alligevel havde jeg en MEGA ambivalent følelse ved at give min søn på 6 år en mobiltelefon. Noget i min syntes det er alt for tidligt og at han tidligt nok bliver påvirket af reklamer alle steder fra.

Og hvad skal et barn på 6 snart 7 år bruge en telefon til – i skolen??? Jeg syntes jo at W skal lege med de andre børn i frikvarteret og i SFO’en og ikke sidde og glo ned i en mobiltelefon og spille.

Jeg prøvede at blive klogere på mobilsituationen i klassen og spurgte et par forældre som havde ældre børn. Hvad havde de gjort og hvad tænkte de? Det blev jeg ikke meget klogere af eller jo det gjorde jeg… Jeg kunne konstatere at grænsen for hvornår ungerne ønskede sig og får en mobiltelefon i dag er rykket – længere ned.

Så besluttede jeg mig for at spørge ind til det med mobiltelefonen. Hvorfor var det at han ønskede sig den mobiltelefon???

Det handlede selvfølgelig om, at han også gerne ville have mulighed for at spille ligesom de andre oppe på skolen. Okay, så det handlede om at være en del af det fællesskab. Jeg er ikke blåøjet og ved udmærket fra jeg selv var barn, hvordan det er at stå ude for en fællesskab. Altså kom følelsen fra min egen barndom op i mig. Om at være udenfor og ikke have hvad de andre havde.

Puha! Skal man træffe beslutninger på sit barns vegne ud fra fra sine egne gamle oplevelser? Nej! Og så alligevel, så ved jeg hvor vigtigt det er at føle at man hører til. Jeg var temmelig frustreret og jeg havde brug for tid til at tænke mig om.

Jeg besluttede mig for at trække beslutningen et par måneder frem til W’s fødselsdag. Lige inden hans fødselsdag talte Christian og jeg om han skulle have den mobiltelefon i fødselsdagsgave.

Vi kom frem til at han skulle have en brugt mobiltelefon. Det gjorde vi fordi vi syntes at han hjemme kunne styre forbruget af Ipad og TV fint uden de store konflikter og selvfølgelig også for at være en del af det fællesskab der er i klassen omkring snakken om de forskellige spil hvor de deler og diskutere strategier og taktik.

Vi havde en gammel telefon liggende, som han kunne få. På den måde kunne vi se om det overhovedet var noget han fik brugt og om han kunne passe på en telefon osv.

 

Nu har han haft mobiltelefon i snart 1 år…

Og vi har på ingen måde fortrudt vores beslutning. Han har den stadigvæk. Altså kan han godt passe på en telefon. Han bruger den kun begrænset til at spille på og ikke hver dag. Ofte glemmer han faktisk at få sin telefon med i skole.

Der er nemlig kommet regler i hans SFO om, at man kun må spille efter kl. 15 for at ungerne kommer i gang med at lege i stedet for at sidde og spille. Og det har virket. De fleste børn er efter den første time i SFO så  kommet så godt i gang med at lege, at de glemmer at sætte sig i sofaerne rundt omkring og spille. Ingen hemmelighed her! Jeg kunne ikke få mine arme ned af bare begejstring, da beskeden tikkede ind på forældreintra… yay!

En anden praktisk ting og som jo faktisk giver mobiltelefonen sin berettigelse (i min optik) er at han er blevet selvbestemmer i SFO’en. Det vil sige at han selv efter et givent tidspunkt vi har aftalt selv må køre hjem fra SFO. Hvis han bliver længere og leger har vi en aftale om, at han skal ringe (de må ikke bruge telefonen i SFO’en) til mig om at han kommer senere hjem. Det skal man i øvrigt lige vende sig til… Min søn er blevet så stor at han ringer til mig…. hahahaha…Han har også mulighed for at ringe og spørge, om han må tage en kammerat med hjem og lege eller tage med en med hjem og lege. I de situationer har det virkelig været rart at han har haft en telefon så han kunne få fat i mig.

Så min bekymring for om han ville sidde med den telefon konstant og vi skulle have konflikter omkring at den skulle slukkes har altså overhovedet ikke været et issue.

Hvad tænker du om børn og mobiltelefoni? Syntes du også det er eller var svært, at tage beslutningen om hvornår dit barn skal/skulle have sin første mobiltelefon? Del gerne dine tanker i kommentar…

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Orangechokolade kage med nødder