En "ny" hverdag hjemme hos os

[ Guide ] Sådan slipper du af med fodvorter

Et noget anderledes indlæg på bloggen i dag. Ikke så lækkert I know, men nødvendigt!

Alt for mange børn går og smitter hinanden med de bæster til gymnastik og svømning.

Vi har desværre haft glæde af dem på matriklen.  Armen for f*nden sikke noget l*rt at få inden for dørene.

I starten af året fik min søn først en fodvorte og imens vi var i gang med at behandle dén kom der gudhjælpemig en mere.

 

c5fe4666-0f0e-4c9c-8b36-f2a9c3bf6d93

Nu blev jeg for alvor frustreret og ikke mindst irriteret. Jeg havde brugt en mindre formue på apoteket og købt diverse penne og kemikalier der lugtede frygteligt. Ikke ligefrem noget man tænkte var særlig sundt at bruge på bar hud.

Helt øjensynligt virkede kemikalierne heller ikke efter hensigten. Så jeg gik på jagt efter alternative løsninger.

 

4ede5881-7ffe-458d-9073-2a307384845a

Min søn var ved at være lidt træt af alle mine mindre heldige forsøg. I sær da vi nåede til, at han skulle sove med et stykke bananskræl tapet fast på fodvorterne. Det var faktisk heller ikke særlig lækkert. Plus at det er super upraktisk at opdage 2 minutter i hans sengetid, at man er løbet tør for banan og måtte stryge i Netto helt desperato og købe bananer.

Lige dér var jeg faktisk også selv ved at kaste håndklædet i ringen, hvis jeg skal være helt ærlig.

 

Det virker!

 

Da jeg var på randen til at give op, endte jeg en aften på en amerikansk hjemmeside. Her anbefalede en det gode råd, at bruge æblecidereddike. Det lød som med alle de andre “gode råd” næsten for godt til at være sandt. But why not try…

Jeg gik i Super Brugsen og købte 1/2 liter øko æblecidereddike til 17,95 kr. og så gik jeg ellers i gang med at behandle de 2 famøse fodvorter med æblecidereddike. Det var helt vildt og se hvad der skete på kun 2 uger. Stille og roligt gik de i sig selv og efter 1 måned var huden helt pæn og vorterne væk.

52a8cc33-e6a1-435d-90f4-5a1f379558ee

77ed454a-9fb6-46d9-9a56-fc66cf008a55

Jeg tør godt at sige, at jeg var ret imponeret. Og derfor syntes jeg også at det gode råd skal videre til dig, som måske lige nu kæmper en indædt kamp med diverse dyre og ildelugtende produkter uden den store virkning.

 

Det skal du købe inden du går i gang

 

Du skal en tur i en dagvarebutik og en tur på apoteket.

 

806795b6-8f50-4c90-9392-5d84b8889caa

 

Du skal bruge:

 • Vat.
 • Englehud (tape fra apoteket)
 • Æbleeddike.
 • Skalpel (apoteket)

Udover det skal du have et kar eller balje til fodbad, et håndklæde, en sok og evt. en Ipad eller lign. til at distrahere 😉

 

Sådan behandle du fodvorten.

 

En halv time før sengetid HVER aften i 2 uger:

Du starter med et kort fodbad. Tørre foden i et håndklæde og så (afhængig af hvordan fodvorten ser ud) kratter (ikke skære) du det tørre hud omkring fodvorten væk. Det kan godt kilde lidt når man kratter med en skalpel og det er her Ipad’en har vist sig at være super god til at distrahere, så der er arbejdsro 🙂

Når du har krattet det løse og tørre væk dupper du en lille tot vat (en tot der kun lige dækker området af fodvorten) i æblecidereddike og taper det fast på vorten.

Tapen med æblecidereddike skal sidde på igennem hele natten.

Jeg har erfaret at det er bedst at komme en sok på den fod hvor tapen sidder. Det gør at tapen ikke gnubbes af i mens dit barnet sover. Men hvis dit barn sover roligt er det måske ikke nødvendigt.

Om morgen tager jeg tapen af så fodvorten får luft. Jeg taper faktisk kun vorterne om dagen den dag på ugen hvor han har gymnastik. For at han ikke at smitte andre til gymnastik.

7365ec75-a9b0-43d4-b093-f9e00106ddeb 0833b439-e420-4942-a901-34217a197880

Efter ca. 2 uger er vorten væk og efter yderligere 6 uger ser hudområdet igen normalt ud.

 

Held og lykke…

Vi er på den igen med en ny fodvorte her efter sommerferien. Jeg har behandlet fodvorten i 1 uge nu og den er næsten væk fordi fodvorten blev taget med det samme 😉

 

 

6 kommentarer

 • Meryem

  Jeg har i nu 3 mdr kæmpet med min søns fodvorte ved siden af lilletåen. Han er knap 3 år og vi kan kun arbejde med den, imens han sover. Efter 2 dage med æblecidereddike er den allerede blevet sort, men nu synes jeg det sorte svinder lidt ind, forsvinder vorten? Eller er den ved at komme i live igen ?! Huden omkring virker ret tørt med hakker. Er det et godt tegn? Hvordan var overgangen med jeres ? Håber virkelig vi kommer af med den nu. Tak for dit råd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claudia - Frau Weber

   Hejsa

   Undskyld det sene svar…
   Måske har du allerede fået svar på dit spørgsmål, men jeg oplevede at den blev sort og udtørret, så det krattede jeg væk. Da jeg kunne se at jeg var i bund lod jeg det være og huden helede lynhurtigt af sig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Tusind tak for en super guide. Efter absolut ingen effekt af de meget dyre produkter fra apoteket har jeg nu behandlet vores søn med æbleeddike jf din vejledning, og efter blot 4 dage er der mærkbare POSITIVE resultater👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Claudia - Frau Weber

   Hejsa

   Ja det er utrolig så god en virkning det har😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Ååårh, det kæmpede jeg så meget med som teenager, tak fordi du har lavet en guide til hvordan man slipper af med det møg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En "ny" hverdag hjemme hos os