Vores planer for efterårsferien

1. Advent – Marcipanbjerge med chokolade

I dag har jeg lokket min gode veninde Jette som har bloggen Homestretch til at lave en rigtig lækker juleopskrift til jer.

Måske kender du allerede Jette? Hun deltog sidste år i Den store bagedyst 2016 og hun rocker for vildt på hendes Insta med lækre billeder og gode opskrifter krydret med små glimt fra hendes hverdag.

 

marcipan1

Marcipanbjerge med chokolade – ca.35 stk.

1oo gram marcipan
125 gram blødt smør
40 gram sukker
1 æg
225 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 gram mandelflager
100 gram mørk chokolade

  1. Marcipan og smør røres sammen på røremaskine eller med håndmixer
  2. Tilsæt sukkeret og rør videre i massen
  3. Tilsæt ægget og rør godt rundt indtil massen er ensartet
  4. Mel og bagepulver blandes og tilsættes blandingen.
  5. Når hele blandingen er ensartet kan du begynde at trille kugler – kuglerne skal være cirka 15 gram pr.stk.
  6. Tryk marcipanbjergene ned i mandelflagerne så der er mandelflager på toppen af hver marcipanbjerg.
  7. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter. Hold øje med dem – de skal være lyst brune på toppen.
  8. Lad marcipanbjergene køle af på en rist.
  9. Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden af marcipanbjergene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre.

 

Jeg skal helt sikkert lave Jettes lækre Marcipanbjerge med chokolde dem inden jul. Faktisk kom der lige et godt tilbud fra Coop på marcipan i dag til 30 kr. Så tænker jeg lige skal rede mig et par af dem inden jeg tager til fødselsdag senere i dag.

 

Ha’ en dejlig 1. advent…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores planer for efterårsferien