Du kan huske historien om frøen, som blev sat i en gryde med koldt vand på komfuret. Han var ikke bekymret. Nogen tændt brænder og vandet begyndte at få varm, frøen var meget komfortabel og da vandet blev varmere han var så afslappet og selvtilfredse at han faldt i søvn – aldrig at vågne op.
Mr. Frog minder mig om dagens stock market investorer og som omfatter alle folk med IRAs, 401Ks og lignende. Bestande har været langsomt stigende for det sidste år og en halv (vandet bliver varmere og varmere) og betaler ingen nogen opmærksomhed på hans investering positioner. Markedet er ved at blive overophedet og mange investorer er ved at blive kogt. For mange er svømning fedt og glad i den stigende varme uden tanke for exit.
Lang sigt marked tendens er i øjeblikket op så selvtilfredshed regerer suverænt. Det gør præcis det samme som i 2000. Når 2002 endte havde vi et overskud på kogt frøer. En smart frog vil ikke blive lullet i søvn og vil have en plan om at hoppe ud af potten. En frø uden en plan har planer om at være frøen suppe.
Der er mange måder for frøen til at flygte, og der er mange måder for investorer til at bevare deres overskud eller i det mindste ikke miste deres penge næste gang marked hoveder ned. Det vil, hvis tidligere resultater er nogen guide til futures resultater. Nogen planer om at springe ud er bedre end ingen planer på alle.
Uanset om du ejer aktier, gensidige fonde eller ETF’er (Exchange Traded Funds) kan du angive en grænse for, hvor meget du er villig til at tabe fra dette punkt, (det er nu, i dag). Ethvert fjols (frog) kan købe, men det er den kloge mand (frog), der veed at sælge (undslippe puljen).
Hvis du vil have penge for pensionering skal du beskytte din kapital fra tab med en risikostyringsstrategi. Først beskytte din princippet og derefter beskytte fortjeneste på de seneste aktiemarkedet forskud. Det er ikke svært at gøre.
Med lagre og ETF’er kan du placere en åben stoppe tab ordre med din mægler eller finansielle planner. Han vil ikke lide det, men det er dine penge ikke hans. Lad ham snakke dig ud af det. Du skal have en mental stop for regelmæssig investeringsforeninger og når prisen er ramt du ringe til din mægler (han ikke vil kalde dig) eller fonden direkte for at fortælle dem for at overføre dine penge til en pengemarkedet konto. Kontanter er en position.
Hvis du ikke er fortrolig med stop loss ordrer, du kan finde bøger på biblioteket og der er hundredvis af artikler på internettet. Se nogle af mine tidligere artikler på min hjemmeside.
Vandet varmer op. Må ikke falde i søvn og blive en dårlig frø.