Har din mægler nogensinde fortalt dig, at en bestand er “overkøbt” eller “oversolgt”? Han sandsynligvis gik på at forklare at materiel du ejer (gid du ikke gjorde) var gået ned så langt at det nu var oversolgt og forfaldne til et rally. Han kunne også har opfordret dig til at købe et tilsvarende beløb til “dollar kostede gennemsnitlig” din holdning så at når (“if”-han sagde ikke, at jeg gjorde)) det gik back up du kunne “komme ud selv”. Han kan endda sige, du “kan du tjene en formue”.
Venter på at komme selv er den store fælde, der prædikes af alle de store Maul Street børsmæglervirksomheder. Hvad er endnu værre er de fleste mæglere og finansielle planlæggere mener det. Hvad skete der med alle disse smukke selskab rapporter sendt til dig fortæller hvor vidunderligt denne bestand var før du købte den. Måske læse du hellere dem tilbage til ham. Mæglervirksomhed selskaber ønsker ikke du at sælge.
Når en bestand går enten op eller ned for en længere periode det synes logisk at det kan blive overkøbt eller oversolgt, men lad os undersøge hvad det betyder at dit ejerskab.
Grunden til et lager startede er fordi den underliggende profit projektion kommer til at producere betydelige overskud, der vil gøre materiel mere værdifulde. På et tidspunkt det vil nå frem til en ægte værdiansættelse og skal stoppe fremme. Normalt sker der det går ud over sande værdiansættelsen til hvad man kunne kalde overkøbt (over værdsat) og starter derefter ned. Du kan tilskyndes til at købe, når en bestemt bestand bliver “hot” og alle er at købe den. Når alle får køber du ønsker at være en sælger eller du vil også blive klippet.
Antag, at alt dette var i forventning om fremtidige overskud, der udeblev? Derefter vil stigningen vende over og hovedet ned. Dette ville være mere tilbøjelige til en mindre virksomhed end en af kæmperne, men giganter har været væltet. Hvis nogen svig var involveret virksomheden kan selv gå konkurs.
Tænke tilbage på WorldCom, der gik til månen og blev endelig skyllet ned i kloakken. Det nogensinde, mens det optankning blevet oversolgt for en rally? Ikke næppe fordi der var ingen værdi. Medmindre du virkelig at forstå hvordan handel overkøbt og oversolgt situationer er den bedste ting at gøre, holde hænderne i lommerne.
Skønhed er i øjet af beskueren. Overkøbt og oversolgt er i sindet af køber/sælger.